Over mij

Ik ben in 1969 geboren in de Achterhoek. Op mijn 18e vertrokken om te studeren en 7 jaren later weer terug gekomen in deze mooie regio. Tijdens mijn studie Sociaal-Pedagogische-Hulpverlening ontdekte ik dat ik me meer wilde verdiepen in de ziel van de mens. Dat maakte dat ik een doctoraal Psychologie heb gedaan en in 1995 ben afgestudeerd, na een stage in de psychiatrische deeltijdbehandeling. Ik ben ook bekend met de DSM, het handboek van de psychiatrie, en bevoegd om diagnoses te stellen.

Jolanda Koster profielfoto nov15

Omdat ik een groot verlangen had naar een gezin en er al snel een eerste kind op komst was heb ik me jarenlang volledig aan mijn gezin gewijd. Toen mijn jongste ook naar school ging ben ik weer buitenshuis gaan werken. Sindsdien ben ik werkzaam geweest in verschillende functies, altijd met kwetsbare mensen. Daar ligt mijn passie: het begeleiden van mensen die op de een of andere manier “krassen op de ziel” hebben.

In de afgelopen jaren heeft de (geestelijke) gezondheidszorg zich zo ontwikkeld dat ik het niet meer kan verbinden met gezondheid. Zoeken naar de bron van je klachten is voor artsen en psychiaters niet belangrijk: een diagnose volstaat voor hen. Medicatie maar ook vele therapievormen helpen slechts tijdelijk omdat ze symptoomgericht zijn. Vaak komen klachten weer terug of ontstaan er andere klachten omdat de bron ervan niet wordt aangepakt. Een combinatie van dit professionele inzicht en levenservaring deed me beseffen dat ik in dit gezondheidszorgsysteem niet mee wil gaan.

Op zoek naar oorzaakgericht werken kwam ik terecht bij Professor Dr Franz Ruppert en zijn Meergenerationele Psychotraumatologie.  Bij Interakt ben ik geschoold in zijn methodiek en volg ik nu nog jaartraining. Ook werk in maandelijks met collega’s om scherp te blijven.

De methode ervaar ik als eerlijk, zeer effectief en duurzaam. Zowel psychische als lichamelijke klachten worden bij de bron aangepakt en van binnenuit vindt als het ware een genezingsproces plaats. Dit heb ik ook zelf mogen ervaren. Ik heb veel nieuwe inzichten gekregen en dat bevestigt de impact van deze methode.

Door mezelf te verbinden aan de theorie en de methodiek van Franz Ruppert heeft mijn verlangen om “mensen te helpen”  een duidelijke vorm gekregen. Mijn eigen praktijk, een langgekoesterde wens, is daar het zichtbare bewijs van.

Andere inspirerende mensen voor mij:

Nelson Mandela die met de Ubuntu al verkondigde dat alles met elkaar verbonden is. Zou het toeval zijn dat hij op 5 december overleed in het jaar waarin de zwarte pietendiscussie in Nederland oplaaide?

eindeloos bewustzijnPim van Lommel die wetenschappelijk heeft bewezen dat er een Eindeloos Bewustzijn is, waarmee het bestaan van een ziel uit het spirituele gebied wordt gehaald.

Ap Dijksterhuis die Het slimme onbewuste schreef en de ijsberg op de cover plaatste om daarmee de invloed van onbewuste processen zichtbaar te maken.  Deze foto zie je elders op mijn website. Hij geeft aan dat verbinding met je bewustzijn nodig is om die processen zichtbaar te maken.

 

antikanker2

 

 

 

David Servan-Schreiber die ook gelooft in de zelfhelende kracht van het lichaam en naast milieu-, voedings- en lichaamsaspecten ook het verwerken van psychologische trauma’s benoemt om kanker te voorkomen.