Voor wie?

Opstellen van het verlangen

is een methode die voor iedereen geschikt is. Volwassenen, kinderen, een lichte verstandelijke beperking is ook geen belemmering.

Het is niet zweverig of iets waar je in moet geloven. Eén keer een opstelling ervaren is genoeg om te weten dat het waar is wat je op dat moment ervaart.

Je moet je openstellen voor jezelf, durven zien en willen weten hoe jouw innerlijke wereld in elkaar steekt. Zo ontdekken dat er een verbinding is tussen vroegere gebeurtenissen en huidige patronen of klachten.

Jouw autonomie zal centraal staan, wat betekent dat we een gelijkwaardige relatie aangaan en je zelf verantwoordelijk bent voor het proces waarin ik begeleid zonder te sturen of interpreteren.

Wanneer zet je de eerste stap

om samen met mij op zoek te gaan naar (onbekende delen van) jezelf?

Aanleiding kunnen verschillende gebeurtenissen zijn, een verlieservaring, een traumatische ervaring, je lichaam dat je ineens in de steek laat of bijvoorbeeld een burn-out.

Ook kan het zo zijn dat je al lange tijd vage klachten hebt, je last hebt van (voedsel)allergieën of andere psychosomatische klachten. Ook bij lichamelijke klachten waarvan artsen zeggen dat je er maar mee moet leren leven.

Heb je een psychiatrische diagnose maar kun je daar niets mee of heeft het je eigenwaarde zo aangetast dat je slechter bent gaan functioneren?

Het kan ook zijn dat je best gelukkig en succesvol bent maar je toch het gevoel hebt dat je iets mist in je leven of dat je maar niet tot die ene gewenste intieme relatie komt.

Ook als supervisie instrument voor professionals die met mensen werken is deze methode zeer geschikt.

hou van jezelf

 

Hou jij in alle situaties van jezelf?